Leon Lurje Trophy - Seaflowers bästa svenska prestation


2009-03-21 18:57

I hedrat minne av Dr. Leon Lurje invigdes tredje upplagan av Leon Lurje Trophy i Borås ishall. Den enda internationella ISU sanktionerade teamåkningstävlingen för enbart ungdomslag.Invigningen innehöll bland annat en härlig uppvisning av Boomerang, singeltjejer och hockeykillar som bjöd på paråkning till publikens jubel samt toner från körslagets egen Boråskör. Bandet klipptes av Leons tre systrar som är på plats och ser tävlingen. I årets tävling deltar 13 lag från 5 nationer.

Efter första dagens tävling är det finskt i topp, på hela pallen. Finnettes leder på 59,42 poäng före Dream Steps på 55,72 poäng och Starlights på 54,10 poäng. Strax utanför pallen hittar vi det fjärde av de finska deltagarna Dynamique på 50,40 poäng.

På femte plats hittar vi det första svenska laget, det team som spred gåshud bland de svenska supporterna och säkerligen en och annan glädjetår, Tjörns stolthet, Seaflowers. Seaflowers strålade och växte sig att starkare genom hela programmet och genomförde framför allt de sista två momenten på ett superbt sätt med bland annat en perfekt fyrvinge och mycket täta fina flygskär på rena linjer. Poängen för Seaflowers är 46,58. Bluebird, flerfaldiga svenska mästare, som hade högsta Baspoäng från den tekniska panelen tillsammans med Finnettes och Starlights (25,50 poäng) ligger på en sjunde plats med 44,62 poäng, laget gjorde ett bra åk men hade 2 separata fall. Limelight ligger nia med 43,41 poäng, tätt följda av de regerande svenska mästarna Harmony på 43,13 poäng.

 


 


Men kolla vad jag hittade!!!!!! Hade ärligt talat glömt den här artikeln.

Vilken jävla glädje det var, herregud.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0